– Jeg er glad og beæret for å ha fått denne tilliten, sier Aksel Kjær Vidnes.

Aksel Kjær Vidnes er ny ansvarlig redaktør i forskning.no

Tar over som ansvarlig redaktør og daglig leder i Nordens største nettavis om forskning den 1. mai.

Styret i Foreningen for drift av forskning.no har vedtatt å ansette Aksel Kjær Vidnes som ansvarlig redaktør og daglig leder av forskning.no. Han tar over stillingen allerede 1. mai.

– Aksel er dedikert, klar og faglig sterk. Vi ser på ham som en inkluderende og god leder med faglig tyngde og erfaring som passer svært godt med de ønskene vi har til ny redaktør i forskning.no, sier styreleder Jan-Børge Tjäder.

Vidnes kommer fra stillingen som debattredaktør i forskning.no og har redaksjonell erfaring fra Aftenposten og Forskerforum.

– Jeg er glad og beæret for å ha fått denne tilliten og for å få muligheten til å lede Norges største og fremste nettavis om forskning, sier Vidnes.

– Vi har aldri levert så bra som nå

Vidnes sier at leserne ikke vil merke noen umiddelbart store omveltninger med ham ved roret. Han overtar redaktørjobben fra Nina Kristiansen, som blir journalist i samme avis.

– Det blir mer et kontinuerlig arbeid enn et paradigmeskifte. Vi feirer 20-årsjubileum i år. Vi har aldri levert så bra og hatt så gode lesertall som nå. Det er en utvikling jeg vil jobbe hardt for at skal fortsette, sier Vidnes.

Forskning.no har vokst til å bli Nordens største nettavis om forskning. I 2021 hadde forskning.no, ungdomssatsningen ung.forskning.no, engelskspråklige ScienceNorway.no og debattsiden Forskersonen totalt 3 millioner sidevisninger hver måned, fordelt over 2,3 millioner økter.

– Må gå foran i omtale av usikkerhet

– forskning.no skal fortsette å være en premissleverandør for kunnskapsbasert journalistikk i Norge. Vi driver ikke bare med formidling av det siste i forskningsverdenen. Vi viser også betydningen av kritisk forskningsjournalistikk, sier Vidnes.

Han mener forskningsjournalistikken aldri har vært like viktig som den er nå.

– Vi lever i de lange og de korte krisenes tid. Vi har pandemi og krig i Europa, samtidig som vi står overfor en grunnleggende klimakrise. I dette landskapet skal forskning.no være et sted å få innsikt. Samtidig skal forskning.no fortsette å gå foran i omtalen av usikkerheten i forskning fordi vi mener at åpenhet og kritisk journalistikk er det som skaper det beste grunnlaget for et åpent og kunnskapsbasert demokrati.

Ingen betalingsmur

Mye norsk journalistikk har i de siste årene havnet bak betalingsmurer. Den nye redaktøren har ingen planer om det samme skal skje med forskning.no

– Forskning.nos mandat er nå flest mulig, så vi skal være åpne og jobbe non-profit. Skal vi nå alt fra barn og unge til de eldste i Norge, folk med og uten utdanning, så er vi nødt til å levere journalistikk som ikke er bak betalingsmur, så lenge det er økonomisk mulig for oss.

– Ta oss til nye høyder

– Jeg har inntrykk av at Aksel har stor tillit i redaksjonen. Han har en sjeldent god innsikt i norsk akademia og i forskningsjournalistikken, sier Siw Ellen Jakobsen, fungerende leder i forskning.nos redaksjonsklubb.

Hun sier at forskning.no har hatt en enorm positiv utvikling de siste årene.

– Vi har tro på at han vil ta oss til nye høyder, sier Jakobsen.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS