Turister i Frognerparken i Oslo. De fleste reisene nordmenn har gjort fra januar til mars i år, har foregått innad i Norge.

Nordmenn har reist rekordmye i år

Nordmenn dro på 6,9 millioner reiser i løpet av årets tre første måneder. De aller fleste reiste innad i Norge, ifølge SSB.

Økningen er på 23 prosent når Statistisk sentralbyrå (SSB) sammenligner årets tre første måneder i 2022 med samme periode i år.

Det er det høyeste antallet reiser som noen gang er målt i reiseundersøkelsen for perioden januar til mars.

Like mye utenlands som før

Nordmenn dro på 5,5 millioner reiser i eget land. For norgesreiser er økningen på 15,4 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

– Norgesferiene under pandemien ser ut til å ha gitt mersmak hos mange nordmenn. Selv om reiserestriksjonene for lengst er borte, fortsetter vi å reise i eget land som aldri før, sier seniorrådgiver Kristin Aasestad i SSB.

I første kvartal var reiseaktiviteten til utlandet tilbake på samme nivå som før pandemien. Nordmenn reiste på 1,4 millioner reiser til utlandet, som er en økning på 64 prosent sammenlignet med i fjor.

– Kombinasjonen av at vi dro på rekordmange reiser i eget land og at vi reiste like mye til utlandet som før pandemien, bidro til at vi satte reiserekord i årets tre første måneder, sier Aasestad.

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Powered by Labrador CMS