Snakker mer om forskning

Politikerne snakker mer om forskning enn før. Under årets valgkamp hadde partiene over 60 prosent flere utspill knyttet til forskning og innovasjon sammenlignet med valget i 2005.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Partiene snakker mer om forskning enn tidligere.

Dette viser tall som medieanalysebyrået Retriever har hentet inn for Forskningsrådet.

Tallene er basert på en gjennomgang av et utvalg på 18 papiraviser og 38 nettaviser.

I 2005 ble det registrert 323 oppslag hvor partiene hadde utspill om eller nevnte forhold knyttet til forskning og innovasjon under valgkampen.

I årets valgkamp ble det registrert 506 saker knyttet til forskning og innovasjon, en økning på over 60 prosent. Tallene gjelder perioden 1. august til 4. september.

– Naturlig

– Analysen er i tråd med en oppfatning vi har hatt om at partiene vier forskning og kunnskap større oppmerksomhet enn tidligere, sier administrerende direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet.

– Forskning og innovasjon står helt sentralt i arbeidet med de fleste store samfunnsutfordringene vi står ovenfor. Det er derfor naturlig med økt politisk oppmerksomhet.

 – I tillegg er det mitt inntrykk at Forsknings-Norge i den siste stortingsperioden har vært flinkere til å formulere og konkretisere betydningen forskningen har for velferd, verdiskaping og globale utfordringer, sier Hallén.

Powered by Labrador CMS