Komplett genkart i 2003

Kappløpet for å fullføre det menneskelige genetiske kart vil være avsluttet innen ett år, blir det hevdet fra forskerhold.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er The Human Genome Organization (HUGO) som hevder at deres forskere vil fullføre vårt genetiske kart - eller genom - i løpet av våren 2003. Det foregår et heseblesende race blant flere organisasjoner om å være først ute med DNA-koden.

Internasjonalt konsortium

HUGO er den største ideelle organisasjonen som er involvert i prosjektet for den menneskelige genomekartet. Deres Human Genome Project er eid av et internasjonalt konsortium bestående av forskere fra USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Kina.

Gjennombrudd for et år siden

Det store gjennombruddet på dette feltet kom for litt under et år siden, da det foreløpige genom ble publisert for allmennheten. Lederen for HUGO understreker at resultatene fra arbeidet med det komplette kartet også vil bli allment tilgjengelig.

Redusert antall gener

Forståelsen av livets kode er imidlertid ikke komplett. Så sent som i februar i år ble antall gener i mennesket “redusert” av forskerne fra et antatt 140 000 til et sted mellom 30 og 40 000.

Powered by Labrador CMS