Unge kvinner mest utsatt for sexpress på jobben

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En av fire ansatte i hotell- og servicebransjen har opplevd sexpress på jobben, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Unge kvinner er mest utsatt for trakassering.

12 prosent av unge kvinner oppgir at de opplever seksuell trakassering én gang eller oftere hver måned. For unge menn er andelen 2 prosent, skriver Dagbladet.

Andre yrkesgrupper som i større grad enn andre grupper rapporterer om uønsket seksuell oppmerksomhet, kommentarer eller lignende på arbeidsplassen, er pleie- og omsorgsarbeidere, sykepleiere, fysioterapeuter og radiografer.

Det er Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og helse (Noa) som har gjennomført undersøkelsen i samarbeid med Statistisk sentralbyrå.

– Her oppgir mer enn én av ti at de er utsatt. Denne fordelingen gjenspeiler seg i næringsfordelingen, som viser at yrkesaktive i overnattings- og serveringsvirksomhet samt helse- og omsorgsarbeid er særlig utsatt, sier Cecilie Aagestad, seniorrådgiver ved Noa.

I alt oppgir 3,4 prosent av alle norske arbeidstakere at de blir utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet en gang i måneden eller oftere. (NTB)

Powered by Labrador CMS