Den angrepne broen mellom den okkuperte Krym-halvøya og det Russiske fastlandet skaper logistikk-trøbbel for russiske styrker. Foto av skadene tatt fra et passerende tog 17. juli 2023. Foto: AP / NTB

Amerikanske forskere: Krym-broen avgjørende for russisk logistikk

Broen som forbinder Russland med Krym-halvøya, er avgjørende for russisk logistikk. Nå er den blokkert med turister i kø som vil ut av Krym.

Køene på Krym-broen kan få konsekvenser for den russiske hæren, skriver den amerikanske forskningsgruppen og tenketanken Institute for the Study of War (ISW).

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Broen er den eneste ruten direkte mellom halvøya og det russiske fastlandet. Når turister nå prøver å forlate halvøya via broen, blokkerer de viktige logistikkruter for den russiske hæren, ifølge ISW.

Krym-broen ble utsatt for et nytt angrep mandag 17. juli, som Russland hevder at Ukraina står bak.

Krym-halvøya ble ulovlig annektert av Russland i 2014, og broen mellom den og Russland er et viktig ledd for transport av forsyninger til de russiske soldatene i Ukraina.

Trafikken på broen ble delvis åpent igjen sent mandag. Russlands visestatsminister Marat Khusnullin sier han håper å gjenopprette trafikken på Krym-broen innen september.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS