Kodiak ble etablert som en handelspost i 1792. I dag bor det rundt 6.500 mennesker her.

Rekordhøye vinter­temperaturer i Alaska

På øya Kodiak i Alaska ble det søndag målt temperaturer på over 19 varmegrader. Aldri før har det vært så varmt i desember i USAs nordligste delstat.

Vinteren har vært uvanlig varm i Alaska i år med temperaturer på godt og vel 15,5 grader på dagtid, kombinert med store mengder regn. Vanligvis er det bitende kaldt og snø i delstaten på denne tiden av året.

På øya Kodiak ved Alaskas sørkyst ble lufttemperaturen målt til rekordhøye 19,4 grader søndag, melder Alaskas nasjonale værtjeneste NWS på Twitter.

Det er den høyeste desembertemperaturen som noen gang er registrert i Alaska. Forsker Rick Thoman ved Alaskas klimaforskningssenter kaller det «absurd», skriver The Guardian.

Også i andre deler av delstaten har det vært varmt og vått denne desembermåneden. Ved flyplassen på Kodiak er det registrert 18,3 varmegrader, mens det er målt 16,6 varmegrader i byen Cold Bay. I byen Unalaska har temperaturen ligget på over 10 grader i minst åtte av dagene i desember, inkludert julaften da det ble registrert rekordhøye 13,3 grader, skriver avisen.

Samtidig har det kommet enorme mengder nedbør i indre Alaska, og Fairbanks-området er blitt rammet av den verste vinterstormen siden 1937, ifølge Thoman, som bor i området.

Regnskyllet har ført til islagte veier, omfattende strømbrudd og stenging av større veier og kontorbygninger – og har til og med fått et eget kallenavn: «Isageddon».

Alaskas samferdselsdepartement har advart om at veiene trolig vil være glatte i lang tid framover.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS