Menn «glemmer» håndvask etter dobesøk

Hver tredje mann «glemmer» å vaske hendene etter dobesøk, viser amerikansk undersøkelse.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Andelen menn som slurver med håndhygienen etter dobesøk øker, skal man tro undersøkelsen som bygger på observasjoner gjort av spioner fra den amerikanske Såpe- og vaskemiddelforeningen.

Over 6.000 mennesker ble i all hemmelig observert da de oppsøkte offentlige toaletter i fire amerikanske storbyer. Resultatet var nedslående, mener bransjen som gjerne skulle ha sett et noe større såpeforbruk.

Da en tilsvarende undersøkelse ble utført for to år siden, sluntret hver fjerde mann unna håndvasken etter dobesøket.

- Mannfolka må gå bortom vasken, sier Brian Sansoni som er talsmann for Såpe- og vaskemiddelforeningen.

Kvinner er mer renslige etter dobesøk, selv om 12 prosent av dem «glemte» å vaske seg på hendene etter å ha gjort sitt fornødne.

Også blant kvinnene er dermed urensligheten økende, siden andelen var 10 prosent for to år siden, viser undersøkelsen som mandag ble lagt fram på en konferanse i Chicago.

Leger understreker at god håndhygiene er det beste forsvar mot forkjølelse og magesjau, noe de fleste er klar over. Gjentatte undersøkelser viser likevel at mange synder, selv om de bedyrer det motsatte.

92 prosent av amerikanerne hevder at de alltid vasket hendene etter dobesøk, mens bare 77 prosent av dem faktisk gjør det.

(NTB)

Powered by Labrador CMS