SMS får teltet til å lyse

Festivalsommeren er over oss. En av de obligatoriske øvelsene er å kravle lettere omtåket rundt i gjørma om natta og lure på hvilket av de 50 000 teltene du bor i. Hva med ett som lyser når du sender det SMS?

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Festivalområder kan være enorme. De kan virke enda større når du har brukt de siste timene på å svaie rundt, fortapt og alene, høy på urtete eller psykedelisk pærecider, i leting etter teltet ditt.

Du klarer ikke en gang å huske hvilket jorde du slo det opp på. Dessuten ser alle teltene helt identiske ut.

Noen av de over 100 000 forvirrede, men musikkelskende, festivaldeltagerne ved britiske Glastonbury 2004, fikk hjelp til å finne veien hjem - med et lysende telt de kunne slå på med en tekstmelding fra mobilen.

Tekst meg hjem

Det britiske mobilselskapet Orange har nemlig designet et telt de kaller “Text Me Home Dome” med mottager og antenne og et unikt nummer du kan sende SMS til.

Teltet er ikke til salgs i butikken (ennå), men laget i begrenset opplag som et PR-stunt for å vise hvordan mobilen kan gjøre festivallivet litt lettere.

- Vi har gjort en mengde undersøkelser, spesielt i det unge markedet, og den ene tingen de ikke kan leve uten nå, er mobilen, sier en talsmann for Orange til BBC.

Ifølge BBC sier Orange at mange forhandlere er interesserte i å innlemme teknologien i sitt campingutstyr.

Med ringetone?

I tillegg til en liten antenne og en mottagerboks, har teltet spesielle lysende teltstenger langs kantene, og skal visstnok ikke være spesielt tungvint å slå opp. Antenna festes i teltets kuppel, og en ledning går gjennom teltduken til mottagerboksen.

Når boksen får en tekstmelding, får den antenna til å reise seg og lyse som en oransje ledestjerne i teltjungelen.

Mobilselskapet mener at innretningen kan personaliseres videre ved å lyse i forskjellige farger, og til og med spille eierens favorittringetone. Ryktene sier at teltet kan blinke også.

Et hav av lysende telt

Det gjenstår å se om konseptet tar av - det vil jo ikke bli mye lettere å finne teltet sitt dersom alle andre har tenkt det samme som deg.

Et hav av lysende telt vil kanskje gjøre forvirringen enda litt større enn den var i utgangspunktet (for ikke å si forsterke den stigende trangen til å spy, som var årsaken at du endelig begynte å kravle tilbake mot soveposen).

Dessuten er det en forutsetning at den trøtte og mildt sagt lettere beduggede festivaldeltager er klar nok i hodet til å kunne betjene en mobiltelefon. De som noen gang har gjort den fatale tabben å sende tekstmeldinger i fylla, vet hvor galt det kan gå.

Skremmer bjørnen?

Vi kan imidlertid tenke oss andre bruksområder - som for eksempel når du er i skogen på skikkelig telttur, og ja, skal vi se, har vært ute på en nattlig sopptur for eksempel. Da kan det kanskje være greit med et telt som lysende kaller deg hjem.

Det kan vel til og med hende at skumle rovdyr som rasler rundt utenfor teltduken vil stikke halen mellom beina og skynde seg tilbake i hiet dersom campingutstyret ditt plutselig slår over i discomodus.

For de som aldri får nok av festivalranglinga, kan det lysende teltet kanskje gi en koselig atmosfære for et skikkelig nachspiel.

Lenker:

BBC: Texting lights up Glasto’s tents
Festivaldingser: Glastonbury gadgets

Powered by Labrador CMS