Stammer vi fra Asia?

Menneskehetens vugge kan ha stått i Asia og ikke i Afrika, sier thailandske forskere. De peker på funnet av et fossil som tyder på at det levde menneskelignende skapninger i Thailand for ni millioner år siden.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskergruppens leder Dr. Yaowalak Chaimanee sier det U-formede fossilet er rester av et kjevebein. Dette beinet ser ut til å ha vært en mellomting mellom kjevebeina man finner hos orangutanger og tilsvarende bein hos mennesker, forteller han.

- Mye tyder på at arten dette beinet stammer fra, kan ha utviklet seg til moderne orangutanger. Men man kan knytte det til mennesker også, fordi jekslene har et mønster lik menneskenes jeksler, sier Yaowalak.

Kjevebeinet ble funnet nær en elv i Nakon Ratchasima-provinsen 210 kilometer nordøst for Bangkok i august 2001. Det stammer fra en orangutanglignende ape som kalles Korat-apen eller på latin Koratpithecus Piryai.

Vitenskapsfolk har tidligere gått ut fra at de første menneskene var afrikanere, en teori som bygger på funn av rundt sju millioner år gamle apefossiler. Funnet i Thailand kan bety denne teorien må tas opp til ny vurdering.

(NTB)

Powered by Labrador CMS