Magetrening kan gi orgasme

For første gang har forskerne bekreftet at kvinner kan få orgasme når de trener. Trim av kjernemuskulatur i magen kan ta turen til treningsstudioet til nye høyder.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Anekdotisk bevis for slik ”gledelig trening” har eksistert lenge, men hittil har ingen registrert om og i så fall hvordan dette faktisk foregår.

Forskere ved Indiana University i Bloomington i USA har nå rekruttert kvinner som har hatt slike opplevelser, og for første gang systematisert kunnskap om treningsindusert orgasme.

Mageøvelser, vektløftig og å klatre i tau eller opp påler er øvelser som ofte gir treningen ekstra kick, viser studien som publiseres i tidsskriftet Sexual and Relationship Therapy.

(Foto: Istockphoto)
(Foto: Istockphoto)

Tror coregasm er ganske vanlig

124 kvinner som har opplevd treningsindusert orgasme, og 246 kvinner som rapporterte å ha opplevd såkalt treningsindusert seksuell glede har svart på et spørreskjema om sine opplevelser.

Studien kan altså ikke svare på hvor vanlig slik treningsglede er, da kvinnene ble rekruttert nettopp fordi de faller innenfor målgruppen. Forskerne påpeker likevel at det bare tok fem uker å fremskaffe de 370 deltagerne i studien.

Dermed mener de det indikerer at seksuelle opplevelser gjennom trening ikke er så uvanlig.

Denne typen orgasme kalles coregasm på engelsk – en sammenstilling av ordene kjerne (core) og orgasme (orgasm). Kjerne refererer da til kjernemuskulaturen i magen, altså de dype magemusklene som for eksempel trenes i pilates og yoga.

Ikke selvforskyldt

Kvinnene i studien var mellom 18 og 63 år gamle. 40 prosent av dem fortalte at de hadde opplevd enten seksuell opphisselse eller orgasme mer enn ti ganger.

De seksuelle opplevelsene var ikke selvforskyldte:

De aller fleste kvinnene fortalte at de ikke hadde fantasert eller tenkt på noen de var tiltrukket av da situasjonen oppstod.

– Dette er interessant fordi det antyder at orgasme ikke nødvendigvis er en seksuell hendelse, sier Debby Herbenick, studiens hovedforfatter og direktør for Center for Sexual Health Promotion ved Indiana University, i en pressemelding.

Kapteinstolen og yoga

(Illustrasjonsfoto: Colourbox)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Det er visse øvelser som oftere fører til treningsindusert nytelse eller orgasme enn andre.

Blant dem finner vi spinning og sykling, yoga, styrketrening og løping. Hele 51,4 prosent av kvinnene fortalte at de hadde fått orgasme eller blitt opphisset mens de trente kjernemuskulaturen minst én gang i løpet av de siste tre månedene.

Særlig den øvelsen som kalles ”Captain’s chair”, eller kapteinstolen, ble nevnt ofte:

Det er en slags stol uten sete, der den som trener altså henger på underarmene, støttet opp av polstrede arm- og rygglener. Beina henger rett ned, og målet med øvelsen er å trekke knærne opp mot brystet slik at du danner en 90 graders vinkel i hofteleddet.

Ønsker å normalisere

Men seksuell nytelse på et offentlig treningsstudio er ikke bare gøy. Tenk bare på hvordan ditt ansikt kan leve sitt eget liv i løpet av en spesielt trivelig hyrdestund.

De fleste av kvinnene Herbenick hadde snakket med, fortalte også at de kjente en viss grad av forlegenhet hvis de trente på offentlige steder, og 20 prosent beskrev situasjoner der de ikke kunne kontrollere det som skjedde.

Herbenick håper denne studien kan hjelpe kvinnene som opplever slike orgasmer føle seg mer normale.

Kilde:

D. Herbenick og J.D. Fortenberry (2012). Exercise-induced orgasm and pleasure among women. Sexual and Relationship Therapy (til publisering)

Powered by Labrador CMS