Samstemte om sexy damer

Mannfolks syn på hvem som er de mest attraktive damene, spriker mindre enn kvinners meninger om hva som gjør menn tiltrekkende.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

(Foto: Colourbox.no)

Menn er stort sett samstemte om hva de mener gjør en kvinne attraktiv, skal vi tro en ny studie publisert i juniutgaven av tidsskriftet Journal of Personality and Social Psychology.

Fromme håp om et mindre kroppsfiksert samfunn faller igjen på steingrunn, særlig innen herreavdelingen. Kvinnene som kom høyest på mennenes liste, var de som framstod slanke og forføreriske.

En liten trøst vil muligens være at kvinner som så selvsikre ut, også var blant dem mannfolka siklet mest etter.

- Menn er i betydelig større utstrekning enige om hva de synes er attraktive trekk hos kvinner, og hva de synes er mindre tiltrekkende, enn hva som er tilfelle når det gjelder kvinnenes syn på mannfolka.

Det sier psykolog og førsteamanuensis Dustin Wood ved Wake Forest University, USA i et presseskriv.

Og nå; kvinnene

Hva så med kvinnene? Også her var det en ikke ubetydelig konsensus, med forkjærlighet for slanke (og muskuløse) menn - men det var også langt mer uenighet å spore.

For eksempel ga noen kvinner en høy score til menn som andre kvinner overhodet ikke fant tiltrekkende.

Wood mener videre at studien kan si noe om både spiseforstyrrelser og hvordan forventninger til attraktivitet påvirker atferd.

- Studien hjelper til med å forklare hvorfor kvinner i sterkere grad enn menn opplever et normativt press om å skaffe seg, eller opprettholde, visse kroppslige trekk, sier Wood.

- Selv om også menn blir betraktet som mer sexy hvis de innfrir visse fysiske standarder, er ikke totalvurderingen av attraktivitet like tett koblet til utseende for mannens del, sier Wood videre.

På en skala fra 1 til 10…

Flere enn 4 000 personer (18-70 år) deltok i det amerikanske forskningsarbeidet, der også førsteamanuensis Claudia Brumbaugh fra Queens College, New York, medvirket.

Deltakerne rangerte fotografier av menn og kvinner i alderen 18-25 år på en skala fra 1 til 10, ut fra hvor fine de syntes personene på bildene var.

Skalaen strakk seg fra “ikke i det hele tatt” (1) til “svært attraktiv” (10).

Før rangeringen ble det satt merkelapper som forførerisk, yppige former (kvinner), muskuløs (menn) maskulin/feminin, elegant og velstelt på personene.

Slik kunne forskerne lettere peke på karakteristikker som appellerte til de frivillige deltakerne.

Referanse: 

Wood, Dustin og Brumbaugh, Claudia Chloe. Journal of Personality and Social Psychology. Vol 96(6), Jun 2009, 1226-1244.

Powered by Labrador CMS