forskning.no stenger kommentarfeltet, men oppfordrer til debatt.
forskning.no stenger kommentarfeltet, men oppfordrer til debatt.

Vi stenger kommentarfeltet

REDAKTØREN HAR ORDET: Det er vemodig, det er kanskje en kapitulasjon, men det er nødvendig.

forskning.no har hatt kommentarfelt i mange, mange år. Vi har allerede i lang tid stengt for kommentarer under artikler på enkelte temaer. Nå stenger vi for godt.

Mange andre nettaviser har gjort det samme. Håpet om frisk og god debatt, et stort mangfold av debattanter, økt kontakt med leserne og brukergenerert innhold er ikke innfridd.

Kommentarfeltene har ofte i stedet blitt fylt av personangrep og usakligheter, som det krever for mye innsats å moderere. Det gjelder også på forskning.no. Tonen i debatten kan skremme folk fra å delta, heller enn at det blir rause og lærerike meningsbrytninger.

Men det har jo ikke bare vært svart. Vi har gjennom årene fått mange gode innspill og kommentarer på artiklene våre. Det ønsker vi oss fortsatt. God kontakt med dere lesere gjør journalistikken vår bedre. Derfor har vi opprettet et kontaktskjema, der dere kan legge inn ris og ros, tilbakemeldinger, tips og spørsmål. Vi vil svare på henvendelser og spørsmål, men de vil ikke bli publisert.

Mye av debatten om artikler og temaene vi skriver om, har allerede flyttet seg til Facebook-siden vår. Og der vil den fortsette.

Send oss også gjerne debattinnlegg og kronikker. Forskning.no og vår debattside Forskersonen er og skal være en sentral arena for debatt om forskning og samfunn. Det vil framover skje gjennom redaksjonelle prioriteringer, for å sikre god og bred diskusjon med mange ulike stemmer og perspektiver.

Meldingen under erstatter kommentarfeltet. Gi oss gjerne tilbakemelding på denne artikkelen.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS