En notis fra NTNU - les mer.

Skal vi ta forholdregler også med tanke på å klappe andres hunder?
Skal vi ta forholdregler også med tanke på å klappe andres hunder?

Ikke la naboen klappe bikkja di

Selv om det er spesielle tider, må bikkja luftes som vanlig. På turen møter du naboen, som pleier hilse og klappe din firbeinte. Er det greit i disse tider?

Koronavirus kan overleve i mange timer på ulike materialer, slik det er forklart i denne artikkelen på forskning.no. Forskere og helsemyndigheter understreker at hyppig håndvask er viktig.

Men tenker vi på dette når vi er ute og lufter hunden i langlina, og møter naboen eller nabobarna? Som alltid vil klappe eller rufte i pelsen til bikkja? Er det viktig å ta forholdsregler også her?

Professor Steinar Westin ved NTNU svarer slik:

– Ettersom vi har sluttet med håndhilsing og slikt, er det heller ikke noen god idé å la naboen klappe hunden. Vi vet ennå for lite om hvor lenge dette viruset kan leve på ulike flater, eller pelser. Parolen om «social distancing» – altså færrest mulig kontakter mellom folk (og dyr) – er fortsatt strategien for å bremse spredningen av viruset, sier Westin.

Les den korte artikkelen fra NTNU på gemini.no

Les også: Du kan fortsatt kose med kjæledyret ditt. I denne artikkelen på ung.forskning.no viser råd fra Veterinærinstituttet at du ikke trenger å være redd for at hunden eller katten din skal bli syk eller smitte deg med koronavirus.

Powered by Labrador CMS