En notis fra Norges forskningsråd - les mer.

Har du noen gang lurt på hvor rasjonell hjerne du har? På Levanger bibliotek svarer ekspertene på «hjernedumme» spørsmål. Boksidene på bildet er fra «Menneskekroppen, en pop-up anatomiguide» av Richard Walker.
Har du noen gang lurt på hvor rasjonell hjerne du har? På Levanger bibliotek svarer ekspertene på «hjernedumme» spørsmål. Boksidene på bildet er fra «Menneskekroppen, en pop-up anatomiguide» av Richard Walker.

Arrangerer populærvitenskapelig utspørring

Programmet Abels tårn på NRK P2 har gitt inspirasjon til en populærvitenskapelig utspørring som finner sted på Levanger bibliotek under Forskningsdagene 23. september.

Arrangørene ber publikum om å sende inn åpne, undrende spørsmål om årets tema, hjernen, i forkant av arrangementet.

De satser på en uformell stil med mulighet for spontane og uhøytidelige innspill. Derfor har de kalt kvelden «Still hjernedumme spørsmål».

Hver av de tre paneldeltakerne får innledningsvis et hovedspørsmål som de gir utfyllende svar på. Senere blir det åpnet for meningsutveksling og tilleggsspørsmål fra salen.

Forskningsdagene 2020

Denne notisen er skrevet i forbindelse med Forskningsdagene, hvor årets tema er hjernen.

Forskningsfestivalen arrangeres over hele landet og varer fra 16. september til og med 27. september.

Les mer om årets arrangement på forskningsdagene.no

Panelet består av forskere som dekker et bredt spekter av kunnskap om hjernen. De jobber med både biologiske og psykologiske aspekter ved hjernen.

Jon Tormod Rækken Nordland er psykologspesialist i Helse Nord-Trøndelag. Han har undervist i biologisk psykologi og forsker på begrepet rasjonalitet.

Håvard Skjellegrind er fastlege i Verran kommune, førsteamanuensis ved NTNU og koordinator for HUNT 70 + som er en helseundersøkelse blant eldre.

Odd S. Håpnes er forsker og daglig leder ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg i Levanger. Håpnes forsker blant annet på hvordan musikk virker inn på hjernen.

Programleder for arrangementet er Karin Jegtvik, som er tidligere TV- og radioreporter i NRK.

– Vi velger ut spørsmål som er særlige relevante for forskningsfeltet til hver av de tre i panelet. Det kan for eksempel handle om demens, musikk eller vår evne til rasjonell tenkning, forklarer Kim Goksøyr Strande i forskningsavdelingen i Helse Nord-Trøndelag.

Les mer om arrangementet på forskningsdagene.no

Powered by Labrador CMS