Nett-TV: Slik er den perfekte CV-en

Den skal ikke være for lang og ikke for spesiell. Og hvis du skriver i CV-en at du er glad i å gå tur i skog og mark, kan det faktisk virke negativt.

I 2015 vil konkurransen om ledige stillinger bli hardere. Hvordan skal du klare å passere det første hinderet – bli en av kandidatene som blir innkalt til jobbintervju?

Må skreddersys

Når du søker på en utlyst stilling, blir du gjerne bedt om å skrive en beskrivelse av hva du har gjort i livet for å kvalifisere deg til jobben du søker på. På norsk er det vanlig å bruke det latinske begrepet Curriculum Vitae, forkortet CV, for denne levnetsbeskrivelsen.

Førsteamanuensis II Ole Iversen ved Handelshøyskolen BI gir deg i denne videoen praktiske råd om hvordan du kan skille deg positivt ut gjennom CV-en din.

– CV-en din må skreddersys til den stillingen du søker på. Å bruke samme CV på alle stillinger man søker på, fungerer dårlig. Det er viktig å få frem det som er mest relevant for den aktuelle stillingen, sier Iversen, som har mer enn 20 års praktisk erfaring med rekruttering.

Se videoen for å få flere tips til den perfekte CV-en.

Fallgruver

BI-forskeren presenterer også en oversikt over seks ting du helst bør unngå i CV-en din:

  • Skrivefeil (også orddelingsfeil)
  • For lang og detaljert CV; prøv å avgrense deg til én side
  • Ikke vær for kreativ (med mindre du søker på en kreativ jobb)
  • Unøyaktigheter, feil og hull i historikken
  • Ikke legg ved bilde
  • En uformell og kameratslig tone i CV og søknadsbrev
Powered by Labrador CMS