Annonse
Forskning avdekker stadig nye hemmeligheter i de store havområdene. Her ser vi livet på havbunnen i Kongsfjorden i polarnatten på Svalbard. (Skjermdump: NTNU AMOS)

Hvordan høres det ut nedi havdypet?

Da utstillingen «Polarnatt» skulle  vises på NTNU Vitenskapsmuseet for et par år siden, ønsket forskerne seg musikk som kunne forsterke det visuelle i utstillingen. Tobias Kvendseth Johnsen alias Biias fikk oppgaven.

Ledelsen i NTNU AMOS, som er et senter for fremragende forskning og står for Autonome marine operasjoner og systemer ønsket seg flere lydbilder/komposisjoner fra den unge komponisten. Dette har resultert i albumet «Movements» på ti sanger, som nylig ble sluppet på alle store muskkstrømmetjenester som for eksempel Spotify og iTunes.

Albumet inneholder fem instrumentalspor og fem med lyriske komposisjoner som alle utforsker have, dypet, undervannsrobotikken og marin biologi.

– Kunst og vitenskap fungerer godt sammen. Musikken transporterer lytteren til polarnatten eller det vi ønsker å vise fram eller fortelle. Den er med på å lette kommunikasjonen av vitenskapelig forskning, sier Asgeir Sørensen, direktør ved Senter for autonome marine operasjoner og systemer (AMOS).

Powered by Labrador CMS