Har du attraktive lepper?

Den som innbiller seg at størrelse ikke teller, må tro om igjen. Etter ti års forskning kan vitenskapen fastslå at store lepper plasserer deg på hot-lista hos det motsatte kjønn.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Leppene er nemlig den mest synlige erogene sonen, og det er slett ikke likegyldig hvordan de ser ut. Et amerikansk forskerteam viste bilder av forskjellige utgaver av de samme ansiktene på en dataskjerm, og forsøkspersoner vurderte hvor seksuelt attraktive de syntes fjesene så ut.

Litt stort er bra

I følge forskningen synes både gutter og jenter at digre lepper er deilige, men det er likevel all grunn til å være varsom med kollagenet. Er skravla så stor at den dominerer hele ansiktet, blir man nemlig uattraktiv igjen.

- Lepper kan vitne om varme og mottakelighet, sier professor Michael Cunningham fra University of Louisville til BBC. De er veldig uttrykksfulle, og når noen virkelig er glad for å se deg, blir leppene deres rødere og større.

"Har du kommet så langt, er det litt sent å pusse tenna."

Selv om både menn og kvinner synes fyldige lepper er sexy, er det stor forskjell mellom kjønnenes idealer. Gutta faller visstnok i staver over svære, røde trutmunner, mens de helst ikke vil ha damer som kniper leppene sammen. (Det sender nemlig ut signaler om at de er litt knipne ellers også.)

Smale, myke, fyldige og harde, takk.

Jentene, derimot, er mer kresne i sine krav til kjeftesmella. Som vanlig vil de ha en perfekt (og umulig) kombinasjon av hard og myk. Drømmemannens lepper skal være både sensuelle og markerte. De må ha et virilt preg, og for all del ikke være feminine.

Samtidig skal de så klart uttrykke varme og sjenerøsitet. Damene liker imidlertid ikke når det utarter, og både menn uten munn og Mick Jagger er ute.

Bare for de pene

Og mens mennene altså burde ønske seg et Brad Pittisk medium, og jentene etter beste evne prøver å male på en naturlig Angelina Jolie-munn, advarer forskerne om at leppestørrelsen bare har betydning for den som er pen fra før.

Lekre lepper kan visstnok gjøre de vakre mer attraktive, men kan dessverre ikke redde mindre attraktive mennesker fra veggprydskjebnen.

Dermed må nok alle vi som ikke har store øyne, liten nese og sensuelle lepper satse på det vanlige. Er det liksom ikke det indre som teller, kanskje??!

BBC: Lip size key to sexual attraction
Evening Standard: It’s all in the lips

Powered by Labrador CMS