Tusenvis av kvinner deler erfaringer om hvordan de liker å ha analsex i en ny studie. Penetrasjon med penis er veldig lite viktig.

Analsex: Kvinner forteller at disse tre teknikkene gir dem større nytelse

Glem penetrasjon for et øyeblikk – analsex handler nemlig om mye mer enn det.

Hvilke opplevelser har kvinner med analsex og hvordan kan vi bruke disse erfaringene til å gjøre det bedre?

Ifølge en ny studie basert på tusenvis av kvinners seksuelle erfaringer bør vi slutte å tenke på anus som en inngang som skal penetreres.

Hvis det virkelig skal slå gnister, kan det lønne seg å begynne på overflaten. Og kanskje bli der, alt etter smak og behag.

Mer enn 3.000 kvinner i alderen 18 til 93 år har i et spørreskjema forholdt seg til tre berøringsteknikker som kan øke nytelsen for kvinner ved analsex.

Teknikkene er vanskelige å oversette, men her kan du se hva de engelske ordene betyr og hvor stor prosentdel av de spurte som nyter dem:

  • 40 prosent av kvinnene liker «anal surfacing» – det vil si berøring på og rundt (ikke i) anus med fingre, penis og sexleketøy.
  • 35 prosent av kvinnene liker «anal shallowing» – berøring med fingre, penis eller sexleketøy så vidt inn i anus og ikke dypere enn en fingertupp.
  • 40 prosent av kvinnene liker «anal pairing» – berøring på eller i anus samtidig med vaginal penetrasjon eller berøring av klitoris.
De tre teknikkene for analsex beskrevet i artikkelen.

Mer fokus på berøring

At kvinnenes erfaringer peker forskerne i retning av mer overfladisk berøring, gir god mening, ifølge Astrid Højgaard, overlege ved Sexologisk Forskningscenter på Aalborg universitet i Danmark.

– Det er utrolig mange nerver mellom skjedeåpningen og ringmuskelen, og det signalet de sender ut når de blir stimulert, sendes til det samme senteret som når det er klitoris som stimuleres, sier hun.

Til gjengjeld er det ingen følenerver i selve tarmen.

– Man kan merke hvis den blir spent ut, men for øvrig er den ikke spesielt følsom, forklarer Højgaard.

Derfor er hun også helt enig i poenget om å fokusere mindre på anus som en inngang og mer på området rundt.

Det er nemlig påvirkningen av følenervene som kan omsettes til en orgasme, og «jo større stimulansen er, jo større storm oppstår det i hjernen».

Derfor, forklarer hun, kan stimulering av ringmuskelens overflate gi et veldig kraftig signal. Men Højgaard påpeker at det ikke er alle som liker et så kraftig signal.

Den kvinnelige erfaringen

Forskerne som står bak den nye studien, kommer fra Indiana University og firmaet For Goodness Sake.

Før de kunne spørre kvinnene om de tre spesifikke teknikkene, måtte de spores inn på at metodene i det hele tatt finnes.

Det skjedde ved å spørre kvinnene selv.

4.270 kvinner har levert detaljerte svar på hvordan de opplever det å bli berørt på innsiden og utenpå anus med hvilke hjelpemidler – fingre, sexleketøy eller penis – og hvilken dybde de liker.

Analyse av svarene samt intervjuer med 1.000 kvinner har synliggjort at flere kvinner bruker – og nyter – de samme tre formene for anal stimulans.

Vi har manglet ord for hva som føles godt

Ved å gi teknikkene navn er håpet at kvinner lettere kan forklare partneren om hva de liker. Det er også lettere å lære en ny metode når den er testet, beskrevet og navngitt.

Annamaria Giraldi, som er overlege ved Sexologisk Klinik og professor ved Københavns Universitet, mener det er bra med flere studier som ser på kvinners tilfredshet.

– Det er bra å gi kvinner et språk for egen nytelse.

Fokus på nytelse

– Så langt har forskningslitteraturen, helsemyndigheter og populærkultur, for eksempel film, hatt fokus på bekymringer forbundet med analsex, skriver forskerne i studien.

De nevner kjønnssykdommer, smerte og skader på kroppen.

Det har dessuten vært normalt å snakke om analsex som noe kvinner må overtales til.

Forskernes håp er at vi kan utvide forståelsen vår for hva analsex er og snakke mer om kvinners nytelse.

Referanse:

Devon J. Hensel mfl.: Women’s techniques for pleasure from anal touch: Results from a U.S. probability sample of women ages 18–93. PLOS ONE, 2022. Doi.org/10.1371/journal.pone.0268785

Firma bak ny studie

Forskerne bak studien, er tilknyttet bedriften For Goodness Sake LLC, som ifølge hjemmesiden sin forsker på sexliv i samarbeid med forskere fra blant annet Indiana University.

Resultatene blir til gode sexråd til kvinner, lagt bak en betalingsmur på omgyes.com, som blir omtalt som firmaets «flaggskip».

Annamaria Giraldi er ikke bekymret for at økonomiske interesser skal ha påvirket resultatene.

Det kan være en fare når det er penger involvert.

– De har fokus på seksuell utdannelse og har en agenda som går ut på å avdekke hvordan kvinner får bedre sex, konstaterer Giraldi.

© Videnskab.dk. Oversatt av Lars Nygaard for forskning.no. Les originalsaken på videnskab.dk her.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS