Oslo 20210117. Denne flasken rakk til ti vaksiner. Den første moderna - vaksinen ble satt på Engelsborg ressurssenter i Oslo fredag.. Foto: Terje Pedersen / NTB

Moderna: Vaksinen er effektiv mot mutasjonene

Vaksineprodusenten Moderna melder mandag at deres vaksine skal være effektiv mot både den britiske og den sørafrikanske virusmutasjonen, ifølge studie.

Den siste tiden har virusmutasjoner fra Storbritannia og Sør-Afrika som er mer smittsomme, skapt bekymring i verdenssamfunnet.

En studie viser ingen signifikante endringer i nivået av antistoffer i møte med den britiske varianten. En betydelig reduksjon i antistoffer ble observert i møte med den sørafrikanske varianten, men nivået er antatt å være over det som er nødvendig for beskyttelse mot covid-19.

– Vi er begeistret over disse nye dataene, som forsterker vår trygghet på at Modernas covid-19-vaksine skal være beskyttende mot disse nyoppdagede variantene, sier Moderna-sjef Stephane Bancel.

Likevel utvikler selskapet en ny utgave av vaksinen som kan bli brukt som en forsterker.

– Vi gjør det i dag for å være foran kurven dersom det skulle være nødvendig, sier Modernas sjefmedisiner Tal Zaks, ifølge New York Times.

I studien tok selskapet blodprøver fra åtter personer som har mottatt to doser av vaksinen og to aper som også var immunisert. Den er ikke analysert av det bredere vitenskapelige samfunnet ennå.

Powered by Labrador CMS