Annonse

Kassava er Afrikas potet

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Rotfrukten kassava kan bli enda viktigere for matsikkerhet i Afrika om de forventede klimaendringene på kontinentet slår til.

Poteten berget har berget europeere gjennom mange kriser. I Afrika kan kassava spille noe av den samme rollen.

- Kassava er matplantenes Rambo, sier Andy Jarvis ved International Center for Tropical Agriculture i Colombia til BBC.

Jarvis er en av flere forfattere bak en nylig publisert studie. Ifølge BBC er rofrukten i dag allerede den neste viktigste kilden til karbohydrater i afrikansk kosthold.

Siden den er så hardfør vil den tåle klimaendringer bedre enn andre matplanter. Det tas imidlertid til orde for mer forskning for å gjøre planten mer motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer.

Kassava ble opprinnelig dyrket av indianerne i Sør-Amerika, men skal ha kommet til Afrika med portugisiske handelsfolk på 1600-tallet.

Powered by Labrador CMS