Kjempeblekksprut på kroken

Newzealandske fiskere har dratt opp en blekksprut som veide nesten et halvt tonn. Skapningen hadde sylskarpe klør på armene og øyne så store som bilhjul, forteller fiskerne.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Blekkspruten ble tatt under linefiske i Antarktis, opplyste New Zealands fiskeriminister Jim Anderton torsdag. Den var fortsatt i live og spiste på en fisk da den ble dratt inn i båten, het det i en kunngjøring fra Andertons departement.

- Mannskapet gjorde en stor innsats for å få blekkspruten om bord uten å ødelegge den. De stanset linevinsjen i to timer, mens blekkspruten ble manøvrert inn i et lastegarn og halt om bord i båten, het det videre i kunngjøringen.

Blekkspruteksperten Steve O’Shea ved den newzealandske byen Aucklands tekniske universitet kaller blekksprutfangsten en sensasjon.

- Dette forbløffende eksemplaret vil møte enorm vitenskapelig interesse, framholder han.

Monsterblekkspruten med det latinske navnet Mesonychoteuthis hamiltoni ble dratt opp i Antarktis. Første gang en slik blekksprut ble tatt var da en ung hunn ble fanget på overflaten i Rosshavet nær den antarktiske kysten i april 2004.

(NTB)

Powered by Labrador CMS