En god latter forlenger flørten

I flørtens hete kan humor og latter bane vei for en romanse. Hørte vi den berømmelige søte musikk?

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

To nye studier viser at det ligger en sannhet i at kvinner liker morsomme menn, og at herrer liker damer som ler av vitsene deres. Det skriver Nature.

Ja, så trenger du heldigvis ikke se ut som en filmstjerne for å kapre drømmepartneren. God sans for humor signaliserer nemlig at du har betydelig potensial som kjæreste.

Morsom og attraktiv

Forskerne Eric Bressler ved Westfield State College i Massachusetts, USA, og Sigal Balshine fra McMaster University i Canada, har gjennomført studiene for å finne ut om morsomme personer kan sies å være mer attraktive.

"Latter er bra for flørten. Og menn liker kvinner som ler av spøkene deres."

Først undersøkte forskerne hvordan flere enn 200 mannlige og kvinnelige amerikanske collegestudenter reagerte på bilder av det motsatte kjønn, som både hadde morsomme og mer nøytrale sitater under seg.

Kvinnene mente at mennene som framsto humoristisk, hadde større potensial som kjæreste og livsledsager.

Mannfolkenes syn på kvinnene lot derimot til å være upåvirket av morsomhetene deres.

Forskjeller til tross; forsker Bressler mistenkter, kanskje ikke helt overraskende, at også menn verdsetter at partneren har sans for humor.

Til å le av?

Men; menn og kvinner ser ut til å vektlegge forskjellige sider av humor i jakten på en partner.

I den andre studien ble ytterligere 130 studenter bedt om å se for seg en morsom person, og en som satte pris på humoren til en annen person. Så spurte forskerne hvem av dem studentene ville gått inn i et forhold med.

Kvinnene foretrakk jevnt over menn som viste evne til å være morsomme, mens mannfolkene - ja du gjettet det kanskje - de jaktet på en kvinne som kunne le av spøkene deres.

Les mer:

Nature: Laughter paves the way for romance.

Powered by Labrador CMS