Hvordan spiser du din påskehare?

Gjør du som ni av ti amerikanere, eller er du en sjokoladehare-særing? Du har tross alt valget mellom hale, bein og hode.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

(Foto: Colourbox)

I Norge har priskrigen om påskegodtkundene forarget ernæringseksperter og gledet sjokoladehare-momserne.

De kan sitte i solveggen på hytte eller i bakgården og nyte den langørede påskefavoritten. Men vent - hvor skal de begynne?

En spørreundersøkelse som den amerikanske National Confectioners Association har gjort av amerikanere viser at 89 prosent begynner med ørene til sjokoladeharen.

Bare seks prosent setter tennene i beina først, mens usle fem prosent begynner med halen, tyder den noe uformelle, men svært påskestemte undersøkelsen på.

Hul eller massiv?

66 prosent av amerikanerne som svarte på undersøkelsen foretrakk godteharer i massiv sjokolade, framfor den hule varianten.

Her vil nok en del norske påskegodtfanatikere rynke på nesa. Er det ikke hulhetens ingenting som gir en ekstra magi til sjokoladehareskallet?

Så var det helsa..

Best hadde det kanskje vært for oss om vi helt ærlig kunne svare at det var en skikkelig mørkhåret sjokoladehare vi ville ha.

Forskerne lurer på om de nå vet hvorfor mørk sjokolade ser ut til å være godt for hjertet vårt:

Derimot er det kanskje ingen overraskelse at kroppen ikke akkurat jubler når vi hiver innpå med sukkervarer i store mengder.

For eksempel kan nyrene slite med dette, ifølge en studie som ble publisert i fjor.

Men glem nå det, i hvertfall til over påske.

Da gjenstår bare det evige spørsmålet: Hva kom først - påskeharen eller påskeegget? Amerikanerne i undersøkelsen holder haren som en knapp vinner, den fikk 52 prosent av stemmene.

Powered by Labrador CMS