Kreasjonistene lyver - igjen

Flertallet av New Mexicos vitenskapsfolk ønsker undervisning i et alternativ til evolusjonsteorien, viser ny undersøkelse. Fine tall for kristenfundamentalistene - hvis undersøkelsen virkelig hadde vært foretatt…

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Av en eller annen grunn forventer man at folk med et religiøst grunnsyn skal avstå fra løgn. Studier av sakskomplekset kreasjonisme, bokstavtro bibellesning, viser at dette tydeligvis er et felt, der hensikten helliger middelet.

Det siste eksempelet er en meningsmåling New Mexicos Intelligent Design Network (IDnet-NM) foretok blant forskere i delstaten, i forkant av en politisk avgjørelse angående undervisning i skolen.

16 000 eller inger forskere?

Magasinet Science forteller at IDnet-NM har lagt fram resultatene av en spørreundersøkelse angivelig foretatt på 16 000 forskere i New Mexico.

Av disse svarte 76 prosent at de gikk inn for undervisning i alternativer til evolusjonslæren, mens 79 prosent mente at man burde undersøke såkalt intelligent design (ID).

Ble ikke spurt likevel

Nå viser det seg imidlertid at forskere ved flere av de institusjonene som IDnet-NM hevder er med i undersøkelsen, selv hevder at de aldri er blitt spurt om noe slikt.

President C. Paul Robinson ved Sandia National Laboratories sier til Science at det “ikke ble foretatt noen slik undersøkelse” hos dem.

Denne undersøkelsen er bare en av en lang rekke slike tilfeller av uredelighet fra kreasjonisters side. Dette er noe av det du kan lese om i artiklene som er lenket opp i høyremargen.

Powered by Labrador CMS