Holbergprisen delt ut

Holbergprisen 2007 ble delt ut til den amerikanske rettsfilosofen Ronald Dworkin under en høytidelig seremoni i Håkonshallen i Bergen onsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Kronprins Haakon som delte ut prisen.

Holbergs internasjonale minnepris, som har en verdi på 4,5 millioner kroner, deles ut for fremragende vitenskapelig arbeid innenfor humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi.

Original og innflytelsesrik teori

Dworkin får prisen fordi han har utviklet en “original og svært innflytelsesrik rettsteori der retten bygges på etiske prinsipper”, heter det blant annet i fagkomiteens begrunnelse for tildelingen, som ble offentliggjort 18. september i år.

(…) “Dworkins banebrytende vitenskapelige arbeid har hatt stor betydning verden over. Han er også en sjelden aktiv deltaker i den offentlige debatt om aktuelle politiske og rettslige spørsmål.”, uttaler komitten også i begrunnelsen.

Dworkin (født i 1931) er professor ved New York University, og har vært en sentral aktør i innen juss og samfunnsvitenskap de siste 40 år.

- Verdig vinner

- Hans tverrfaglige tilnærming og evne til å knytte sammen abstrakte ideer og dagligdagse anliggender - samt engasjementet han utviser både overfor studenter og gjennom aktiv deltakelse i den offentlige debatten - gjør ham til en verdig vinner.

Det sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland i en pressemelding i forbindelse med utdelingen.

Formålet med Holbergprisen er ifølge Kunnskapsdepartementet å heve fagenes status i samfunnet og å stimulere barn og unges interesse for fagene.

Les mer:

Holbergprisens hjemmeside.

Forside- og ingressbilde ved Siv Birgitta Systad, Holbergprisen.

Powered by Labrador CMS