Forskere skal nå undersøke hva som forårsaker en ny type ryggdeformitet hos oppdrettslaks.  (Illustrasjonsfoto: Colourbox)
Forskere skal nå undersøke hva som forårsaker en ny type ryggdeformitet hos oppdrettslaks. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Vil finne årsaken bak ryggskader hos oppdrettslaks

Et nytt prosjekt ved Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) skal avdekke mulige faktorer som kan forårsake de økende utfordringene med en ny type ryggdeformiteter hos oppdrettslaks.

FHF sin handlingsplan for 2017 har som mål å bidra til kunnskap som kan tas i bruk av lakseprodusenter, FoU-miljøer og leverandører som fôr- og vaksineselskaper, for å sikre god fiskevelferd og redusere tap i sjøfasen. Forskning for å avdekke årsaker til deformiteter er et prioritert område.

– Prosjektgruppen har en solid kompetanse og erfaring innen feltet, og med denne satsingen er vi godt rigget for å kunne avdekke primære og sekundære årsaksfaktorer til problemet og sørge for at næringen får nødvendige verktøy og kunnskap for å starte forebyggende tiltak, sier Sven Martin Jørgensen, fagsjef i FHF.

Prosjektet ledes av Nofima ved seniorforsker Grete Bæverfjord. Øvrige prosjektdeltakere er NMBU, INAQ, PHARMAQ og PHARMAQ Analytiq.

Powered by Labrador CMS