Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) er fornøyd med at norske aktører har hentet over 13 milliarder kroner fra EU-programmet Horisont 2020 de siste seks årene.

Norske forskningsaktører har fått 2,2 milliarder fra EU-program siden mai

Siden mai måned har norske forsknings- og innovasjonsaktører fått mer enn 2,2 milliarder kroner fra EU-programmet Horisont 2020.

Det viser nye tall fra Kunnskapsdepartementet. Én av milliardene har gått til vaksinekoalisjonen Cepi, som har hovedkontor i Norge.

Siden programmet startet i 2014 har næringsliv, offentlige virksomheter og akademia i Norge hentet hjem rundt 13,6 milliarder kroner, som utgjør 2,46 prosent av pengene i EU sitt forsknings- og innovasjonsprogram.

Minister for forskning og høyere utdanning, Henrik Asheim (H), er imponert over at norske aktører gjør det stadig bedre i konkurransen om EU-midlene.

– Jeg har stor tro på at de skal klare å levere sterkt også i årene framover når det nye programmet starter opp. På sikt mener jeg målet må være at Norge får mer penger igjen enn vi putter inn, sier han.

Powered by Labrador CMS