2.504 registrerte innbyggere er det nest høyeste befolkningstallet som er registrert i Longyearbyen og Ny-Ålesund.
2.504 registrerte innbyggere er det nest høyeste befolkningstallet som er registrert i Longyearbyen og Ny-Ålesund.

Folketallet på Svalbard faller

Det er blitt 50 færre innbyggere i Longyearbyen og Ny-Ålesund siden i fjor sommer. Ved årsskiftet var det registrert 2.504 personer i de to bosetningene.

2.504 registrerte innbyggere ved inngangen av året er det nest høyeste befolkningstallet som er registrert i Longyearbyen og Ny-Ålesund, melder Statistisk sentralbyrå.

I løpet av andre halvår 2021 flyttet 343 personer til Longyearbyen og Ny-Ålesund. Samtidig var det 395 som flyttet ut. I tillegg ble to barn født i perioden.

Til sammen er det nå registrert 2.887 bosatte på Svalbard, av dem 391 i Barentsburg og Pyramiden.

Over en tredel, 35 prosent, av innbyggerne i Longyearbyen og Ny-Ålesund er utenlandske statsborgere. Det er en økning fra rundt 15 prosent for ti år siden. Andelen statsborgere fra andre nordiske land er fallende, mens det blir noen flere fra andre europeiske land.

I 2019 sa daværende arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) at en tung norsk tilstedeværelse er viktig for Norges suverenitetshevdelse på Svalbard.

Utlendinger trenger verken visum eller arbeids- og oppholdstillatelse fra norske myndigheter for å oppholde seg på Svalbard, men man må klare seg selv. De som ikke har midler til livsopphold, kan bli bortvist.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS