Annonse
Statsråd Sylvi Listhaug (t.v.) her under et besøk ved Åskollen Bo og servicesenter i 2016 hvor hun møtte deltaker Bauty Avwuri Imide (nr. tre f.h.) fra Nigeria i tiltaket: «Språk og livsglede hånd i hånd». Tiltaket er arbeidstrening kombinert med introduksjonsprogram på sykehjem. T.h. Teshome og Erik Wilhelmsen.

Et flertall av flyktningene med fullført introduksjons­program er i jobb

55 prosent av de 37 000 flyktningene som fullførte introduksjonsprogrammet fra 2005 til 2016, var i jobb i 2017, ifølge ny SSB-rapport.

Publisert

Ifølge den ferske rapporten fra Statistisk sentralbyrå er det eritreere, etiopiere og flyktninger fra Myanmar som klarte seg best, skriver Aftenposten.

Disse gruppene var de tre eneste av de elleve største landgruppene som nådde regjeringens mål om å få 70 prosent i aktivitet.

Blant dem som klarte å komme seg inn på arbeidsmarkedet, fikk de fleste jobber i lavlønnsyrker som renhold, salg og service eller sjåførjobber. Godt over halvparten av dem med universitets- eller høyskoleutdannelse, kan sies å være overkvalifiserte i jobben sin, heter det i SSB-rapporten.

Flyktninger bosatt i Østfold, Vestfold og Oslo kom i minst grad ut i arbeid eller studier etter fullført introduksjonsprogram i perioden. I Oslo var 44 prosent uten noen form for arbeid eller utdanning. I Nordland, Finnmark, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Troms og Sogn og Fjordane var over 70 prosent i arbeid eller under utdannelse.

Powered by Labrador CMS