En notis fra Universitetet i Bergen - les mer.

UiB-Rektor Dag Rune Olsen og President ved Peking University, Hao Ping signerte avtale. (Fotograf: Atle Rotevatn, UiB)

Utvekslingsavtale mellom UiB og Peking University

Universitetet i Bergen og Peking University har signert avtale om gjensidig utveksling av studenter. En slik avtale på institusjonsnivå er enestående i norsk sammenheng og er et stort gjennombrudd i UiBs Kina-arbeid, heter det i en pressemelding fra UiB. Avtalen vil også bli koblet opp mot annet forsknings- og utdanningssamarbeid mellom institusjonene.

– Peking University er ranket som et av Kinas to beste universitet og er svært selektive i sine valg av utvekslingspartnere. Vi er derfor svært stolte over å ha fått denne avtalen på plass, sier UiB-rektor Olsen.

Peking University har fra før av avtaler med noen av verdens ledende universiteter, blant annet Stanford, Yale, Cornell University of London School of Economics. Peking University regnes som et av Kinas to beste universitet, og er blant verdens 25 høyest rankede universiteter, ifølge Times Higher Education World Universty Ranking 2020.

Professor Bjørnar Borvik fra juridisk fakultet ved UiB har i en årrekke drevet utdanningssamarbeid med kinesiske partnere og er svært fornøyd med at avtalen med Peking University nå er på plass.

– Dette er noe vi har jobbet for lenge, og vi er utrolig glade for mulighetene denne utvekslingsavtalen åpner for våre studenter, sier Borvik.

Professor Atle Rotevatn fra UiBs Institutt for geovitenskap møtte også ledelsen for School of Earth and Planetary Sciences ved Peking University for å igangsette forsknings- og utdanningssamarbeid innen geologi, geofysikk og energiomstilling.

– Vi er svært glade for å igangsette samarbeid med et av Kinas ledende miljøer på disse fagområdene, og koblingen mot studentutveksling gjennom den nye avtalen gjør dette til en ekstremt viktig totalpakke for vårt institutt og for hele UiB, sier Rotevatn.

Delegasjonen fra UiB besøker flere andre universiteter i Beijing, Shanghai, Nanjing og Hong Kong. De skal signere avtaler med Renmin University og China University of Political Science and Law.

Les mer om avtalen på nettsidene til Universitetet i Bergen

Powered by Labrador CMS