Statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, kommer til Bergen i forbindelse med lanseringen av UiB sitt nye forskningssenter CEDAS - Center for Data Science. (Foto: Colourbox)

Nytt senter for Data Science åpnes i Bergen

Data Science handler om å kunne trekke nyttig informasjon ut av store datamengder, en problemstilling som blir mer og mer aktuell i de fleste områder av samfunnet.

Tirsdag 18.desember står statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, for den offisielle lanseringen av UiB sitt nye forskningssenter CEDAS - Center for Data Science.

Senteret skal jobbe med å finne svar i komplekse data og å klare å se det store bildet. Disse dataene kan brukes til å lære datamaskiner å lære av egne erfaringer, maskinlæring. Maskinlæring kan gjøre biler selvkjørende, automatisere prosesser og annet.

Den største samfunnsbetydningen finnes likevel kanskje innen medisin. Pasienter kan få skreddersydd behandling av kreft dersom vi utnytter de store datamengdene som samles inn når mennesker undersøkes med teknologisk utstyr på sykehusene.

Les hele saken på nettsidene til UiB.

Powered by Labrador CMS