Hwang tilbake på jobb

Den bedrageri- og underslagtiltalte koreanske stamcelleforskeren Woo Suk Hwang er tilbake på jobb, i et privat laboratorium, men skal tilsynelatende ikke jobbe med humane embryonale stamceller.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hwang ble sparket fra Seoul National University i desember 2005, er nektet å arbeide med forskning på humane stamceller i Sør Korea, og venter nå på å stille i retten, tiltalt for svindel og underslag.

Dette har ikke hindret ham i å starte opp igjen, i et eget, privat laboratoium. Hwang og hans tjuetalls medarbeidere flyttet inn i siste halvdel av juli, og åpningen ble offisielt bekreftet av det koreanske vitenskapsministeriet sist uke.

Laboratoriet finansieres av det nyetablerte Suam Bioengineering Research Institute, som igjen får sine penger fra private donasjoner. Instituttet ble grunnlagt av Hwang i samarbeid med gamle venner og støttespillere, som selvfølgelig ser at selv om mannen har jukset og svindlet, så må han sitte inne med kunnskap og egenskaper som fremdeles kan brukes.

Ifølge instituttets programerklæring skal Hwang og hans team skal jobbe med kloning av dyr, stamcelleforskning på dyr og forskning på produksjon av organer til dyr. Programmet sier derimot ingen ting om forskning på humane stamceller.

Powered by Labrador CMS