Lag din egen robot!

Moderne teknologi i skolen bør være mer enn bare å sende e-post, lage lysbildepresentasjoner i Powerpoint og skrive stil i Word! Høgskolen i Vestfold åpnet sist uke Norges første Verksted for teknologi i skolen - for alle fra barnehage til videregående skole!

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Teknologi hører ikke med i noe eksisterende norsk skolefag, forteller prosjektleder og førsteamanuensis Bjørn Jensen ved lærerutdanningen ved Høgskolen i Vestfold.

- Men teknologien er dypest sett knyttet til vår forståelse av oss selv som vesener med selvstendige viljer og individuelle mål. Derfor må vi ha det inn i undervisningen.

Og vil man undervise i teknologi, kan lærere i fylket nå henvende seg til Høgskolen i Vestfold. Det nye teknologiverkstedet ved lærerutdanningen skal bli et slags vitensenter for skoleklasser, der elevene kan komme og selv utforske hva teknologi egentlig er for noe.

Sist uke kom de første skoleklassene på besøk. Bjørn Jensen sier han håper de om et snaut år skal kunne lage tilsynelatende intelligente leketøy i ulike materialer - for eksempel en plastdukke som kan gå (altså en robot), en “mus” som ikke vil fanges eller en fjernstyrt bil i plast og metall med innebygd “intelligens”.

- Dette reflekterer et annet av våre mål: Å avmystifisere informasjons- og kommunikasjonsteknologi, å sette den nye teknologien inn i en sammenheng - for eksempel med tradisjonell forming av tre og plast. På denne måten viser vi hvor relevant teknologien kan være - og hvor spennende, sier Bjørn Jensen.

Så langt har Høgskolen i Vestfold investert en halv million kroner, og håper departement og læringsenter kan spytte i ytterligere 2,3 millioner neste år - til utstyr og lønn. Vi du vite mer, kan du trykker her.

Powered by Labrador CMS