Ny teori om spiseforstyrrelser

Når kvinner er mer utsatt for spiseforstyrrelser enn menn, kan det skyldes at kvinnenes hjerner håndterer informasjon på annet vis enn menns. Kvinnene reagerer annerledes på ord som angår utseende, melder BBC.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Japanske forskere ba et utvalg testpersoner av begge kjønn sette opp en liste over hvor ubehagelig de fant visse ord. Samtidig ble den elektriske virksomheten i testpersonenes hjerner målt, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider onsdag.

Målingene viste langt større aktivitet i kvinnenes hjerner enn i mennenes. - Det kan tyde på at mennene ikke opplever ubehagelige beskrivelser av kroppens utseende som noen trussel, mens kvinnene føler det motsatte, skriver forskerne.

- Vi har vært klar over at det er forskjell på hvordan menn og kvinner tenker på mat og spising. Men denne studien kaster nytt lyser over problemene, sier en talsmann for Storbritannias forening for folk med spiseforstyrrelser til BBC.

Undersøkelsen ble foretatt ved Hiroshima-universitetet i Japan, og resultatene er offentliggjort i det britiske fagtidsskriftet British Journal of Psychiatry. Statistikken viser at minst 165 000 briter, 90 prosent av dem kvinner, sliter med spiseforstyrrelser.

(NTB)

Powered by Labrador CMS