Økt selvmordsfare for kvinner med silikonbryster

Kvinner som sprøyter inn silikon for å få større bryster, begår oftere selvmord enn kvinner som syns brystene er bra som de er. Risikoen for selvmord kan bli tredoblet etter silikonbehandling, hevder finske forskere.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Advarselen bygger på en undersøkelse som Forsknings- og Utviklingscentralen för Social- og Hälsovården (STAKES) i Helsingfors. Forskerne understreker at det ikke foreligger noen direkte forbindelse mellom silikonimplantater og selvmordsfare.

Resultatene tolkes snarere som et tegn på at psykiske problemer på forhånd er mer utbredt blant kvinner som får silikonbehandling enn blant kvinner som ikke har noe ønske om å få brystene forstørret. Det betyr at søknader om slik behandling bør vurderes svært nøye.

Kvinnenes psykiske såvel som fysiske helsetilstand må granskes grundig før søknadene innvilges eller avslås, sier forskerne. Samtidig mener de det er viktig å avdramatisere spekulasjonene om økt brystkreft - såvel som selvmordsrisiko ved silikonbehandling.

Over 2.000 kvinner som har fått brystene forstørret med silikon deltok i STAKES-undersøkelsen i Finland. Forskningsresultatene er helt i samsvar med resultatene i en tilsvarende undersøkelse som ble offentliggjort i Sverige tidligere i år.

(NTB)

Powered by Labrador CMS