Selv de forsøkspersonene som ikke beskrev seg selv som helt sunne og friske, levde lenger hvis de fortsatte i arbeidslivet, ifølge studien. (Foto: Colourbox)

Et langt arbeidsliv kan også gi et lengre liv

Å bli i jobb gir fordeler som er viktige for livet ditt, mener forskerne.

Hvis du fortsetter å jobbe etter at du har fylt 65 år, har du større sjanse for å leve lenger enn hvis du går av med pensjon tidlig.

Det tyder en ny studie av amerikanske arbeidstakere på, ifølge ScienceDaily.com som gjengir en pressemelding fra Oregon State University.

Det er forskere fra dette amerikanske universitetet som har gjort studien. Den viser at de som jobber bare ett år lenger enn 65-årsdagen, har elleve prosent mindre risiko for å dø tidlig – uansett årsak.

Selv de forsøkspersonene som ikke beskrev seg selv som helt sunne og friske, levde lenger hvis de fortsatte i arbeidslivet.

– Det er ikke sikkert at resultatene vil gjelde for alle, men vi mener at det å arbeide gir folk mange økonomiske og sosiale fordeler som kan ha stor innvirkning på livet deres, sier professor Chenkai Wu som er hovedforfatter på studien, ifølge ScienceDaily.com.

Chenkai Wu og kollegene hans så på levetiden til 2956 personer i USA som gikk av med pensjon mellom 1992 og 2010.

Forskerne undersøkte også hva slags helsetilstand forsøkspersonene hadde i utgangspunktet og delte dem deretter opp to grupper: en sunn og en usunn.

Det gjorde de for å unngå å trekke konklusjoner om forsøkspersonenes levetid på bakgrunn av helsen deres, men utelukkende på tiden de var i arbeid.

Studien er publisert i tidsskriftet Journal of Epidemiology and Community Health.

Powered by Labrador CMS