Drakamp om mammut

Oslo står i fare for å miste sin siste mammut. Ola Nashoug donerte en rekonstruksjon av en mammut til Naturhistorisk museum. Nå vil han ha den tilbake, skriver Universitas.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen er at Naturhistorisk museum i Oslo i 1999 fikk en mammut i gave. Giveren var Ola Nashoug, og avtalen var at mammuten skulle få en sentral plassering på museet. Denne delen av avtalen mener Nashoug at museet ikke overholder.

Nå vil han ha mammuten sin tilbake.

- Mammut i kjelleren

"Mammuten var et mektig dyr."

- Mammuten har blitt stuet ned i kjelleren og brukes stort sett i undervisningssammenheng. Jeg er lite tilfreds med dette, og ønsker å trekke tilbake gaven. Det er litt beklagelig, den hører hjemme i Oslo, sier Nashoug til Universitas.

Mammuten er en rekonstruksjon av et dyr som ble funnet i Russland for et hundreår siden. I følge Nashoug er mammuten et av de beste funnene i sitt slag i Russland.

Mammut-byggeren er direktør fra et museum i Sør-Frankrike.

- Mammut i trappeoppgang

- Jeg synes det er ganske snodig at han gir bort mammuten og trekker den tilbake, sier Hans Arne Nakrem, førsteamanuensis ved Naturhistorisk museums seksjon for geologi, til Universitas.

Nakrem mener mammuten ikke står i kjelleren, men i en trappeoppgang. Selv om det er et tau rundt den, pleier besøkende elever å få lov til å klappe den hvis de har lyst.

Nakrem skal nå svare på klagen fra Nashoug.

Powered by Labrador CMS