Det kommer stadig flere munnbind som skal være laget med antivirusstoffer, men det er lite informasjon om hvor effektive de er.

Sår tvil om effekten av antivirale munnbind

Flere munnbind med antivirale materialer kommer på markedet, men det er for få studier på dette til å fastslå at de beskytter bedre enn andre munnbind.

Det dukker stadig opp munnbind som markedsføres som antivirale munnbind. Disse kan for eksempel være laget med materialer som skal beskytte ekstra mot virus, som kobber. Slike munnbind koster ofte mer enn kirurgiske munnbind.

Forsker ved University of Alberta, Hyo-Jick Choi, sier at flere produsenter av antivirale munnbind oppgir lite informasjon om hvordan forskere har testet hvor sikre og effektive munnbindene er.

Choi er med i en forskningsgruppe som siden før koronapandemien har jobbet med å utvikle en type antivirale munnbind, og sier det vanligvis tar flere år å utvikle og teste slik ny teknologi.

– En enklere måte å forsterke effekten av å bruke munnbind på, er å sørge for at du tar på deg, bruker og tar av deg munnbindet riktig, sier Choi.

Powered by Labrador CMS