Det amerikanske farmasiselskapet Moderna, som holder til i delstaten Massachusetts, viser til gode resultater fra innledende prøver.

Moderna:
Koronavaksine er 94,5 prosent effektiv

Innledende prøver viser at det amerikanske farmasiselskapet Modernas vaksine mot covid-19 er 94,5 prosent effektiv, opplyser selskapet selv mandag.

De tidlige resultatene er fra en klinisk studie med mer enn 30.000 deltakere.

Administrerende direktør Stephane Bancel i Moderna sier studien viser at vaksinen har en bevist effekt også mot alvorlige sykdomsforløp.

Moderna venter å ha 20 millioner doser, som er øremerket for USA, klare innen utgangen av 2020.

Resultatene viser en høyere effektivitet enn Pfizers mye omtalte vaksine. Forrige uke kunne selskapet som første aktør ut presentere en vaksine med 90 prosent effektivitet.

Modernas vaksine er i likhet med Pfizers en mRNA-vaksine, som betyr at viruset ikke brukes i selve vaksinen. Dermed risikerer man heller ikke å bli smittet av vaksinen. I stedet inneholder vaksinen genetisk kode som trener immunsystemet til å kjenne igjen spike-proteinet på overflaten av viruset.

I likhet med Pfizers vaksine må denne vaksinen også tas i to omganger og oppbevares kjølig.

Det europeiske legemiddelbyrået starter nå løpende vurderinger av vaksinen og data som blir innsamlet, opplyser de på sine nettsider.

Resultatene overrasker ettersom forskere i månedsvis har advart om at en koronavaksine trolig bare vil være like effektiv som en influensavaksine, altså rundt 50 prosent.

Powered by Labrador CMS