Annonse

Mørk sjokolade for hjertet

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Daglig eting av mørk sjokolade kan være en kostnadseffektiv måte å redusere risikoen for hjertetrøbbel som hjerteinfarkt og slag hos mennesker med metabolsk syndrom, ifølge australske forskere.

Tidligere forskning har pekt mot at mørk sjokolade kan forebygge hjertesykdom. Og nå har Christopher Reid og kollegaene brukt en matematisk modell for å forutsi de langsiktige helseeffektene så vel som kostnadene ved å spise en daglig dose sjokolade med minst 60 prosent kakaoinnhold.

Beregningene antydet at et slikt inntak ville hindre 70 ikke-dødelige og 15 dødelige tilfeller av hjertesykdom per 10 000 mennesker over de neste 10 åra. Forskerne konkluderer med at sjokoladespising kan være effektiv forebygging av hjerteproblemer i befolkningen. (forskning.no/is)

Forskningen er publisert i British Medical Journal

Powered by Labrador CMS