Annonse

Norske bønder lager mindre mat

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Andelen norskprodusert mat har sunket fra 48 prosent i 2005 til 40 prosent i 2012, ifølge nye tall fra Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (Nilf). Det skriver Nationen.

Utviklingen er bekymringsfull, mener jordbruksorganisasjonene. De peker også på at selvforsyningsgraden på mat fra norsk landbruk de siste fem årene har gått ned med fem prosentpoeng.

– En av hovedårsakene til dette er svikten i kornproduksjonen. Bare en tredel av kornet var norsk i fjor, sier rådgiver Mads Svennerud i Nilf.

Tallene viser at man må tilbake til 1989 og 1990 for å finne en lavere selvforsyningsgrad enn i fjor.

Svennerud mener at det dårligere været de siste årene har gitt dårligere avlinger, noe som har ført til at produksjonen her i landet har gått ned og importen gått opp. (NTB)

Powered by Labrador CMS