Denne artikkelen er produsert og finansiert av Norsk Utenrikspolitisk Institutt - les mer.

Denne episoden av podkasten Utenrikshospitalet er med (f.v.) Marie Furhovden, NUPI-forsker Natalia Moen-Larsen og seniorforsker ved IFS, Håvard Bækken.
Denne episoden av podkasten Utenrikshospitalet er med (f.v.) Marie Furhovden, NUPI-forsker Natalia Moen-Larsen og seniorforsker ved IFS, Håvard Bækken.

Hva har skjedd med ytrings­friheten i Russland?

PODCAST: Putin bruker propaganda aktivt som en del av sin krigføring i Ukraina.

I denne episoden av Utenrikshospitalet ser deltakerne nærmere på hva som har skjedd med ytringsfrihet i Russland de siste ukene, og hvordan Putin bruker propaganda aktivt som en del av sin krigføring i Ukraina.

Etter at krigen brøt ut i Ukraina i slutten av februar, har president Putin tatt drastiske grep for å hindre at sannheten om invasjonen når den jevne russer.

I løpet av bare noen dager stengte TV-stasjoner ned, lærere fikk oppdatert pensum om hvordan de skulle undervise om krigen, demonstrasjoner mot invasjonen ble slått hardt ned på at russisk politi og Putin har holdt et gigantisk propagandashow fra et stadion i Moskva.

Hva er det som har skjedd med ytringsfriheten i Russland? Og hvilke følger har dette for de det gjelder? Tror russerne på Putins narrativ om invasjonen i Ukraina? Og hvordan ser fremtiden for ytringsfrihet i Russland ut?

I denne episoden av Utenrikshospitalet ser NUPI-forsker Natalia Moen-Larsen og seniorforsker ved IFS Håvard Bækken nærmere på disse spørsmålene.

Denne episoden ble spilt inn 22. mars og ledes av Marie Furhovden. Hør episoden her:

Om podcasten Utenrikshospitalet

Utenrikshospitalet (tidligere NUPI-podden) er en podkast fra Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI). Den tar opp viktige hendelser og trender i verden. I hver episode møter du NUPI-forskere og gjester. Podkasten produseres av kommunikasjonsavdelingen ved NUPI. Vertskap er Ane Teksum Isbrekken og Marie Furhovden.

Podkasten finner du blant annet på Acast, i Apple sin podkastspiller og på Spotify.

forskning.no vil gjerne høre fra deg!
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? TA KONTAKT HER

Powered by Labrador CMS