Seniorrådgiver Lene Bakke og rådgiver Marte Gausvik Musland håper at ressursene også kan brukes i barnehagelærerutdanningen og for elever i videregående skole. (Foto: HVL)

Får midler til å satse på mat i barnehagen

Matjungelen er et prosjekt som er utviklet for at barn på SFO skal få utforske mat og oppleve måltidsglede. Nå skal dette introduseres til barnehagen.

– Vi vet at mange som jobber i barnehage ønsker mer kunnskap om det å bruke måltidet som en pedagogisk arena. De trenger pedagogiske verktøy og ressurser til dette arbeidet, sier Lene Bakke, seniorrådgiver tilknyttet Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet ved Høgskulen på Vestlandet.

Det er dette Bakke og rådgiver Marte Gausvik Musland skal jobbe med fremover. Med nettressurser, webinar og trykket materiell skal de nå barnehageansatte i hele landet med konseptet Matjungelen. Gjensidigestiftelsen bidrar med midler til arbeidet.

Det nasjonale kostholdstiltaket Matjungelen er opprinnelig utviklet med SFO og skoleelever på småtrinnet som målgruppe. Tiltaket har et bærekraftig perspektiv. Bakke og Gausvik Musland mener at designet og innholdet i Matjungelen egner seg ypperlig for barnehagebarna også. Men det må en del tilpasninger til.

Les hele saken på Høgskulen på Vestlandet.

Powered by Labrador CMS