Her er oppslaget om Hitlers død i den amerikanske hæravisa Stars and Stripes 2. mai 1945. (Fra Bundesarchiv, Bild 183-S62600 / CC BY-SA 3.0 DE)

Forskere slår fast det historiebøkene forteller – Hitler døde i Berlin

Adolf Hitler døde i 1945 i Berlin, slår franske forskere fast etter analyser av diktatorens tenner. Dermed kan alle konspirasjonsteorier legges døde, sier de.

– Vi kan skrinlegge alle konspirasjonsteorier om Hitler. Han flyktet ikke til Argentina i en ubåt. Han befinner seg ikke på en skjult base i Antarktis eller på månens bakside, sier professor Philippe Charlier om noen av de mange konspirasjonsteoriene.

Charlier har gjort undersøkelsen sammen med fire andre forskere. Den ble publisert i fredagens utgave av tidsskriftet European Journal of Internal Medicine.

Studien er basert på analyser av diktatorens hodeskalle og tannrester som er blitt oppbevart i Moskva. Den russiske etterretningstjenesten FSB og statlige arkiver ga forskerne autorisasjon til å granske skjelettrester av Hitler, for første gang siden 1946.

Fragmenter av hodeskallen viser et hull på venstre side som høyst sannsynlig ble forårsaket av skuddet han fyrte av mot seg selv. Analyser av Hitlers dårlige tenner og mange tannproteser viser mye tannstein og ingen spor etter kjøttfibre. Diktatoren var vegetarianer.

Fragmentet av hodeskallen stemmer overens med røntgenbilder av Hitlers hodeskalle som ble tatt ett år før hans død.

– Tennene er autentiske. Det er ingen tvil. Vår studie beviser at Hitler døde i 1945, sier Charlier.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS