Jan Vincents Johannessen ble overrasket med Kreftforeningens hederspris under en konferanse på Radiumhospitalet onsdag. Dette bildet av ham ble tatt i 2015. (Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix)

Kreftforeningens hederspris til Jan Vincents Johannessen

Lege, forsker og tidligere sykehusdirektør Jan Vincents Johannessen mottok onsdag Kreftforeningens hederspris for sin mangeårige innsats på kreftområdet.

Tildelingen kom overraskende på Johannessen, som intetanende ble brakt inn i en fullsatt sal på en kreftkonferanse på Radiumhospitalet. Der ventet helseminister Bent Høie (H) og Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel for å overrekke hedersprisen.

– Dette var veldig overraskende. Jeg fikk bind for øynene da jeg skulle hit, og jeg trodde vi havnet et eller annet sted i Sverige, så jeg ble overrasket over at det ikke var så lang vei likevel, sa Johannessen i sin takketale.

Ryel påpekte at Johannessen har skapt enorm oppmerksomhet og hatt store visjoner på vegne av kreftsaken.

– Det er mange som ønsker å gjøre det beste for kreftsyke mennesker, men det er få andre som til de grader har gjort så mye for så mange som vår hedersprisvinner, sa hun.

Hun viste til at Johannessen for eksempel hentet en gourmetkokk fra en stjernerestaurant inn i sykehuskjøkkenet, hyret inn hotellekspertise for å lære ansatte på Radiumhospitalet service, sørget for et kartotek av bilder til pasientene og anla basseng og trivselsanlegg.

Johannessen var direktør ved Radiumhospitalet i 22 år.

Powered by Labrador CMS