En glad Åsta Birkeland som akkurat har mottatt æresprofessorat fra samarbeidspartner Beijing Institute of Education. (Foto: Elin Hovda Hageberg)

Åsta Birkeland fikk æresprofessorat i Kina

Førstelektor ved Høgskulen på Vestlandet, Åsta Birkeland, har fått et æresprofessorat ved Bejing Institute of Education.

Birkeland har vært en viktig bidragsyter til HVL sitt langvarige forsknings- og utdanningssamarbeid med Kina innen barnehagefeltet. Samarbeidet strekker seg helt tilbake til 2003.

– Min faglige motivasjon for samarbeid med Kina var å få utviklet et fordypningsemne i barnehagelærerutdanningen med fokus på kulturforståelse og komparativ pedagogikk, sier Birkeland.

Birkeland mottok æresprofessoratet under et opphold i Kina nylig. En stor delegasjon fra norsk utdannings- og forskningssektor, med Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, i spissen reiste til Kina som et ledd i å videreutvikle samarbeidet innen forskning og høyere utdanning. Også førstelektor ved HVL, Siv Ødemotland, ble tildelt æresprofessorat under oppholdet.

Powered by Labrador CMS