Fossiler endrer menneskets historie

Nairobi (NTB-DPA-AFP): Funn av mer enn en million år gamle fossiler i Kenya kan bety at historien om menneskets utvikling må skrives om. To menneskearter som man før trodde fantes på ulik tid, ser nå ut til å ha eksistert samtidig.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Tidligere funn av Homo erectus."

Funnene er gjort på østbredden av den kenyanske innsjøen Turkana. De to artene ser ut til å ha eksistert side om side, slik gorillaer og sjimpanser gjør i dag, meldte det britiske vitenskapstidsskriftet Nature torsdag.

Forskere har funnet et kjevebein fra en menneskeart som går under navnet Homo Habilis, og en hodeskalle fra arten Homo Erectus. - Det er ikke slik at Homo Habilis var utspringet til Homo Erectus, sier forskeren Frederick Manthi.

- Vi trodde lenge at det var slik det hang sammen. Men disse to oppdagelsene har endret den historien fullstendig og en gang for alle, sier Manthi som gjorde de to funnene så tidlig som i august år 2000.

Homo Erectus oppsto for rundt 1,7 millioner år siden og eksisterte i omkring halvannen million år. Det har vært alminnelig antatt at denne arten utviklet seg fra Homo Habilis, som levde fra for rundt to til rundt 1,6 millioner år siden.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS