Annonse

Bedre hukommelse med grønn te

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Grønn te påvirker produksjonen av hjerneceller. Det gir fordeler for hukommelse og læring.

Den kinesiske favorittdrikken er populær verden over. Grønn te har vært kjent for å hjelpe mot hjerte- og karsykdommer, men nå har forskere funnet bevis på at de kjemiske egenskapene også kan påvirke de cellulære mekanismene i hjernen. 

I den nye studien har forskerne fokusert på stoffet EGCD, som kan forbedre de kognitive egenskapene ved å påvirke produksjonen av nervecellene i hjernen. 

- Vi fokuserte vår forskning på hippocampus, den delen av hjernen som behandler informasjon fra kortsiktig til langsiktig minne, forteller professor Yun Bai fra Kina.

Forsøket ble gjennomført på mus, og resultatet viste at musene som hadde blitt behandlet klarte å finne frem til objekter fortere.

Forskerne sier at kjemikalier som finnes i grønn te også muligens kan hjelpe mot degenerative sykdommer og hukommelsestap. (forskning.no/GS)

Powered by Labrador CMS