Befolkningen i Longyearbyen og Ny-Ålesund økte med 121 personer første halvår i år. Dette er den sterkeste veksten som er registrert siden 2009. Her et oversiktsbilde av Ny-Ålesund på Svalbard. (Foto: Are Føli / NTB scanpix)

Høyeste befolkningsøkning på Svalbard på ti år

Befolkningen i Longyearbyen og Ny-Ålesund økte med 121 personer første halvår i år. Dette er den sterkeste veksten som er registrert siden 2009.

På tross av en tilnærmet avvikling av kullgruvedriften på Svalbard har folkemengden vært på stigende kurs de siste årene, skriver SSB.

Ved inngangen til andre halvår av 2019 var det tett oppunder 2.400 personer i Longyearbyen og Ny-Ålesund, viser statistikken Befolkningen på Svalbard.

De siste årenes flyttestrømmer har i stor grad kommet fra utlandet, men i første halvdel av inneværende år kom mesteparten av veksten fra Sør-Norge.

I alt var 707 av 2379 bosatte i Longyearbyen eller Ny-Ålesund uten folkeregistrert adresse på Fastlands-Norge, de fleste av dem er utlendinger.

I disse bosetningene bodde det 848 utenlandske statsborgere 1. juli, en økning på 49 siden nyttår. Andelen utenlandske statsborgere i Longyearbyen og Ny-Ålesund er nå oppe i 36 prosent.

I Barentsburg og Hornsund var folkemengden identisk ved starten og slutten av første halvår.

I de norske bosetningene består over halvparten av privathusholdningene av bare én person. Disse utgjør 27 prosent av befolkningen. Dette er en betydelig høyere andel enn i Fastlands-Norge.

Powered by Labrador CMS